Праворадикали облили зеленкою гостей Харків-прайду

Дата: 13 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

12 вересня праворадикали намагалися зірвати захід у межах фестивалю “Харків-прайд”.

Про це повідомляє телеканал “UA: Харків”.

Представники громадських організацій «Фрайкор» та «Правий сектор» блокують захід «ХарківПрайду» у Літмузеї, передає…

Gepostet von UA: Харків am Donnerstag, 12. September 2019

Радикали намагалися зірвати лекцію “Толерантність як одна зі складових модерної національної української ідеї”, яка мала відбуватися в Літмузеї. Перед початком заходу до місця його проведення прийшли кілька десятків молодиків з організацій “Фрайкор” та “Правий сектор”. 

До місця заходу приїхали поліцейські, які виставили кордон біля музею. Праворадикали почали обливати гостей лекції зеленкою, однак, як розповів представник Нацполіції області Артем Попков, учасників конфлікту не затримували. Внаслідок нападу постраждали двоє – учасник лекції та громадський діяч і екснардеп Олесь Доній. За словами правоохоронців, обидва не писали заяви, адже нібито не мають претензій до нападників. 

UPD захід відбувся. Всі, про кого нам наразі відомо, наче дісталися безпечних місцьДякуємо Олександр Доній Kharkiv Literary Museum – Харківський літературний музей Поліція Харківської областіВітаємо Артема Валерійовича із річницею подружнього життя (якщо я вірно зрозуміла)нагадуємо жителям та жителькам навколишніх домівок, що спонсори їхніх сьогоднішніх незручностей – праворадикальні угруповання Харкова.И да! Мы начали KharkivPride

Gepostet von Anna Sharyhina am Donnerstag, 12. September 2019

У підсумку захід відбувся, але з кількагодинною затримкою. 

Як відомо, з 9 по 15 вересня в Харкові відбувається прайд. Напередодні фестивалю очільник міста Геннадій Кернес повідомив, що має наміри через суд домогтися заборони проводити в місті Марш рівності, запланований на останній день фестивалю. Аргументував свою позицію він міркуваннями безпеки. У відповідь на це активісти нагадали очільнику міста про Конституцію, яка гарантує для кожного українця право виходити на мирні зібрання. 

До влади міста також звернулися представники посольств Німеччини, Швеції, Данії, Норвегії, Великобританії, США та низки інших країн. Згодом стало відомо, що міська влада не заборонятиме марш

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter