Правоохоронець продавав дані про перетин кордону у телеграм

Дата: 25 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили колишнього колегу, який продавав інформацію з обмеженим доступом із закритих державних баз даних.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

25-річний експравоохоронець з Полтавщини продавав інформацію з обмеженим доступом, яка містилась у базах даних Міністерства внутрішніх справ та інших держорганів, банківських організацій, операторів мобільного зв’язку та інших. Слідчі задокументували, як той продав дані двох громадян з бази АРМОРі Використовують для обліку осіб криміногенних категорій, використовується для проведення оперативно-розшукових дій, для отримання інформації про ідентичні нерозкриті злочини за їхнім описом, для обліку осіб, які відбули покарання, та зброї , РАЦСу та системи “Гарт”, яку використовують прикордонники, щоб контролювати переміщення осіб, транспорту та вантажівок.

Колишній правоохоронець сам підшукував клієнтів у телеграм, а гроші отримував на банківські карти третіх осіб, щоб уникнути відповідальності. За продаж даних із вищезазначених баз зловмисник отримав 16 тисяч гривень, але збирався за 29 тисяч гривень продати інформацію, що містить банківську таємницю. Викрили його на гарячому під час перемовин стосовно цієї “операції”.

Санкція статті, яку інкримінують підозрюваному, передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що влітку цього року до парламенту внесли законопроєкт, яким пропонують запровадити багатомільйонні штрафи за порушення у сфері захисту персональних даних, а також надати громадянам так зване право на забуття. 

ZMINA докладно розповідала про те, як мінімізувати ризики, живучи у світі цифрових технологій, та захистити свої персональні дані. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter