Правоохоронці затримали ймовірного нападника на охоронця синагоги в Маріуполі

Дата: 13 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Донеччини спільно з СБУ затримали підозрюваного в нападі на синагогу в Маріуполі, під час якого чоловік із сокирою атакував охоронця.  

Про це повідомив головний рабин Маріуполя Менахем Мендл Коен на своїй сторінці у фейсбуку.  

“Єврейська громада Маріуполя висловлює глибоку подяку поліції Донецької області й Службі безпеки України за всі докладені зусилля, цілодобову роботу і, як підсумок, упіймання небезпечного злочинця, який загрожував життю євреїв Маріуполя. Ми безмежно вдячні кожному, хто брав участь у розкритті цієї справи. Єврейська громада завжди була важливою частиною Маріуполя. Цей жахливий випадок показав, яка велика кількість небайдужих людей у нашому місті, людей, які намагаються допомогти й підтримати нас. Дякуємо всім, хто підтримував і молився за нас”, – зазначив він.

За попередньою інформацією з неофіційних джерел, ймовірного нападника знайшли в російському місті Ростові-на-Дону.  

Нагадаємо, що 28 липня 2020 року після ранкової молитви невідомий увірвався в будівлю синагоги із сокирою. Він напав на охоронця, який вийшов назустріч, і завдав йому кілька ударів – по голові та руці. Перед тим як утекти, нападник кинув у бік будівлі синагоги сміття, банки й пакети з фекаліями та піском, які, вочевидь, приніс із собою. Інцидент попередньо кваліфікували за ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто як замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів. Після нападу поліція оперативно ідентифікувала зловмисника та оголосила в розшук. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter