Правоохоронці затримали керівника окупаційної “поліції” у Балаклії, який збирався втекти до “ЛНР”

Дата: 10 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Українські правоохоронці під час зачистки у Балаклії на Харківщині затримали чоловіка, який очолював “поліцейський відділок” окупаційної влади в місті. Він хотів втекти на територію тимчасово окупованої Луганщини, але не встиг.
 
Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.
 
Джерело: Державне бюро розслідувань

“Вдалося оперативно встановити зрадника, який очолив так званий поліцейський відділок окупаційної влади у Балаклії”, – йдеться у повідомленні.
 
Раніше він був одним з керівників Балаклійської поліції, а коли прийшли окупанти – добровільно зголосився з ними співпрацювати. За це він отримав посаду “начальника окупаційного відділку”.

Після того, як Сили оборони України вибили з міста окупантів так званий “начальник поліції” вирішив втекти до бойовиків самопроголошеної “ЛНР”. Але цього зробити не встиг – його затримали у місті Куп’янськ.

Зараз правоохоронці вирішують питання повідомлення про підозру, а також обрання міри запобіжного заходу.

Як вказують у ДБР, оперативно встановити зрадника вдалося під час відпрацювання інформації щодо можливої співпраці на деокупованих територіях місцевих правоохоронців з окупантами. Перевірку проводили працівники ДБР спільно із військовою контррозвідкою СБУ та за сприяння Нацполіції у Харківській області.

Нагадаємо, українські правоохоронці оголосили про підозру в колабораційній діяльності чоловіку, який погодився стати одним з так званих очільників окупаційного МВС у Бердянську.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та вести діяльність. Також у нього можуть конфіскувати майно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter