Правоохоронці виявили 25-ту жертву розстрілу автоколони на Харківщині, жінці вдалося доповзти до посадки

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Куп’янському районі під час додаткового огляду місця розстрілу автомобільної колони поблизу села Курилівка на Харківщині, правоохоронці виявили у лісосмузі 25-ту цивільну жертву, вбиту росіянами наприкінці вересня. Імовірно, після обстрілу літня жінка проповзла двісті метрів перш ніж померти. 

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

“12 жовтня прокурорами Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ та поліції проведено додатковий огляд колони автівок, яку розстріляли російські військові наприкінці вересня поблизу села Курилівка Куп’янського району. Загинули 24 людини, серед яких вагітна жінка та 13 дітей. Під час додаткового огляду правоохоронці виявили 25-ту жертву звірського російського терору – 75-річну жінку”, – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку селища Куп‘янськ-Вузловий та померла у посадці. 

Тіло загиблої направили для проведення судово-медичної експертизи.

Крім того, правоохоронці вилучили фрагменти тіл загиблих, які надалі будуть ідентифіковані через ДНК-експертизи, це може призвести до збільшення жертв трагедії. 

Наразі вживаються заходи щодо вилучення автомобілів для подальшого проведення відповідних комплексних судово-криміналістичних експертиз. 

Також правоохоронці знайшли ймовірне місце-засідку, звідки російські військові обстріляли колону, та документи російських солдатів і фрагменти їхньої форми. 

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 1 жовтня у Куп’янському районі поблизу села Курилівка, що на Харківщині, виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні, які намагалися виїхати від обстрілів. Загинули щонайменше 24 людей, з яких 13 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter