Правоохоронці оголосили в розшук трьох “самооборонівців Криму”

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з Нацполіцією автономії повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Чоловікам інкримінують порушення ч. 2 ст. 260 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Про це інформує пресслужба Прокуратури АРК

У відомстві вказують, що досудове розслідування встановило, що один з підозрюваних починаючи з лютого 2014 року був учасником незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Згодом представники окупаційної адміністрації нагородили його медалями “За возвращение Крыма” та “За защиту Крыма”.

Ще двоє підозрюваних, громадян України, протягом лютого-березня 2014 року здійснювали “контрольно-пропускний режим” на незаконно створеному блокпості біля в’їзду до м. Джанкой.

“Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, підозрювані здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова” – мовиться в повідомленні.

Україна оголосила підозрюваних у розшук. 

Українські правоохоронці не розкривають імен “самооборонівців”, утім Центр журналістських розслідувань називає ім’я одного підозрюваного. Йдеться про Олександра Руденка (Rudenko Aleksandr Sviatoslavovich), який був у списку затриманих 29 липня спецслужбами Білорусі в санаторії під Мінськом. Він належав до групи з 32 громадян РФ, причетних до діяльності приватної військової компанії “Вагнер”.

Руденко Олександр Святославович

Як відомо, секретну операцію СБУ та ГУР Міністерства оборони України із затримання “вагнерівців” провалили через витік інформації з України. Головний редактор видання “Цензор.НЕТЮрій Бутусов вважає, що до зриву операції, найімовірніше, причетні кола в Офісі президента, які “працюють на зближення з РФ ціною будь-яких поступок і мають доступ до цілком таємної інформації найвищого допуску”

Білорусь згодом передала Росії затриманих під Мінськом бойовиків приватної військової компанії “Вагнер”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter