Правоохоронці ідентифікували понад 450 окупантів, які вчиняли воєнні злочини в Україні – Костін

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці ідентифікували 463 особи російських окупантів, яких підозрюють у вчиненні воєнних злочинів, із них близько 160 – підозрювані у незаконному утриманні цивільних.

Про це Генпрокурор Андрій Костін повідомив на міжнародній конференції з прав людини “Свобода або страх”.

Андрій Костін. Фото з відкритих джерел

Справи щодо 300 осіб слухаються у судах, і вже засуджено 70 російських воєнних злочинців“, – зазначив посадовець.

Як повідомив генпрокурор, із понад 400 підозрюваних 159 осіб – це підозрювані у незаконному утриманні цивільних громадян.

За його словами, із цієї кількості підозрюваних щодо незаконного утримання цивільних обвинувачення пред’явили 133 особам, і що 25 осіб із 70, яких засудили за воєнні злочини, були засуджені саме за незаконне утримання українців.

“Комусь ця цифра може здатися малою у порівнянні зі 111 тисячами (воєнних. – Ред.) злочинів, які зареєстровані. Та коли я спілкуюся з іноземними партнерами, їхня реакція: “Це унікально. Ви не лише документуєте, але і розслідуєте та переслідуєте за ці злочини вже сьогодні, під час повномасштабної війни”. І це також унікальний досвід, якого у світі ще не існувало”, – зазначив Костін.

Нагадаємо, станом на 14 листопада поточного року правоохоронці ідентифікували 172 підозрюваних, які жорстоко поводилися з мирним населенням та завдавали тортур. До суду вже скеровано обвинувальні акти щодо 141 особи, з них 39 засуджено за катування та жорстоке поводження з цивільними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter