Правоохоронці зареєстрували понад 2 тисячі повідомлень, пов’язаних з виборами

Дата: 22 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Поліцейські зареєстрували 2105 заяв та повідомлень, пов’язаних з проведенням позачергових виборів.

Про це повідомляє пресслужба МВС. 

Системних порушень, за словами правоохоронців, у день виборів не було. Найбільше українці скаржилися до поліції щодо незаконної агітації (504 випадки), підкупу виборців (74) та перешкоджання здійсненню виборчого права (67). Також правоохоронці реагували на конфлікти (46), що виникали на дільницях, і зафіксували 38 випадків фотографування та 31 випадок пошкодження бюлетенів. 

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, правоохоронці вже внесли 71 повідомлення до ЄРДР: найбільше справ (дев’ять) – за статтею про підкуп виборців, вісім – про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян і по сім – щодо перешкоджання здійсненню виборчого права та фальсифікації виборчих документів.

“Поліція зафіксувала велику кількість “гастролерів” – велику кількість молодих людей, які заявляли, що їдуть на рибалку, а поліція знаходила їх біля виборчих дільниць із битами, зброєю та держаками для лопат. У Торецьку невідома особа кинула пачку бюлетенів в урну для голосування. У Львові літня жіночка порвала бюлетень і намагалася його з’їсти”, – розповів він.

Водночас, як повідомляє “Укрінформ” з посиланням на голову Комітету виборців України Олексія Кошеля, цьогорічні парламентські вибори побили 25-річний рекорд щодо незаконної агітації. Особливою проблемою стало поширення реклами кандидатів і політичних партій в інтернеті впродовж 20–21 липня. Також у день голосування спостерігачі КВУ повідомляли про масове смс-розсилання повідомлень для виборців із закликом проголосувати за чи проти певних кандидатів.

Як відомо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За даними ЦВК, явка на них становила 49,84%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter