Правоохоронці інсценували вбивство адвоката в Одесі

Дата: 17 Травня 2016
A+ A- Підписатися

“Вбивство” одеського адвоката Олександра Погорєлого було інсценуванням.

Таку інформацію Центру інформації про права людини підтвердив начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Одеській області Андрій Костюк.

Він повідомив, що найближчим часом Департамент внутрішньої безпеки та головний офіс Національної поліції у Києві нададуть офіційні коментарі з цього приводу.

Тим часом видання “Думская” з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила, що інформація про загибель адвоката розповсюджувалась в рамках операції задля затримання співучасників злочину. Правоохоронці сфабрикували “місце злочину”.

Видання повідомляє, що співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках, які пересувалися на машині з кримськими номерами. Правоохоронці затримали також посередника.

Відомості про замовника вбивства з’являться найближчим часом. Відомо, що він має тісні зв’язки в правоохоронних органах Одеської області – саме тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не знали про неї.

“В результаті співробітникам СБУ довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів”, – пише видання.

Про підготовку замаху на Олександра Погорілого в зв’язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня. Тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника.

Олександр Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter