Правда чи ні: журналісти перевірять заяви політиків щодо Донбасу

Дата: 08 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Журналісти Громадського телебачення запускають документальний проєкт “Донбас. Reality check” (“Донбас. Перевірка реальності”), у межах якого перевірять, чи відповідають дійсності заяви політиків про економічну, гуманітарну, соціальну та культурну сфери регіону.

Про це йдеться на сайті Громадського. 

Основу проєкту, за словами авторів, становитимуть реальні історії мешканців Донбасу.

“Напередодні парламентських виборів питання Донбасу постає особливо гостро. Завершення війни та реінтеграція непідконтрольних територій – одне з головних завдань влади. Ми хочемо дізнатися, чи розуміють майбутні депутати умови, у яких насправді живуть люди на сході, які негаразди долають кожного дня та яким бачать своє майбутнє в Україні. Та чи усвідомлюють відповідальність за популізм та політичні спекуляції в умовах війни”, – йдеться в повідомленні. 

Наразі журналісти анонсували два випуски проєкту: 9 липня вийде випуск про те, наскільки відповідає дійсності твердження, що торговельна блокада на Донбасі – ефективний і необхідний крок у боротьбі із сепаратистами й керівництвом так званих народних республік; 16 липня глядачі подивляться ефір про українську інформаційну політику й боротьбу з російською пропагандою на Донбасі і чи це дійсно збігається з уявленнями та заявами політиків на цю тему. 

Після показу документальної частини проєкту журналісти Громадського також обговорюватимуть важливі питання регіону разом з політиками, що балотуються до парламенту. Глядачі ж зможуть поставити свої запитання телефоном або в соціальних мережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter