Працівники сільради у Чорнобаївці відмовились від співпраці з російськими військовими

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники сільської ради Чорнобаївки на Херсонщині відмовились від співпраці з російськими військовими. 

Про це повідомили на сторінці Чорнобаївської сільради у фейсбуку. 

Міжнародний аеропорт “Херсон” у Чорнобаївці має стратегічне значення. Фото: Вікімапія

Приміщення Чорнобаївської сільської ради російські військові захопили ще 2 травня, увірвавшись туди близько 7-ї ранку, влаштувавши погром та зірвавши прапор України. Тоді ж голова сільради Ігор Дудар потрапив до лікарні у тяжкому стані, а його заступника Євгенія Родіонова викрали та досі тримають у полоні. 

6 травня депутат Чорнобаївської сільської ради Назарій Ковальчук представив працівникам апарату названого окупантами “голову адміністрації Чорнобаївської територіальної громади” Юрія Турульова. У відповідь на це працівники відмовились від співпраці та залишили захоплене приміщення.

Нині вони працюють дистанційно. 

Чорнобаївка – село за 10 км на північ від Херсона з населенням у трохи більше як 9 тисяч осіб. Населений пункт вважають “воротами” до міста через розташований там аеродром, що має стратегічне значення. Українські захисники вже майже два десятки разів знищували техніку російських військових там. 

Нагадаємо, що російські військові блокують Херсонську область на в’їзд і виїзд до Миколаєва та інших міст, підконтрольних українському уряду.   

Росіяни викрадають людей у регіоні. Нині відомо, що у підвалах утримують та катують близько 500 осіб – це місцеві активісти, журналісти, учасники АТО та представники офіційної влади.

Фотографія обкладинки: Чорнобаївська сільрада 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter