Працівники одного зі столичних кафе хотіли вигнати літню жінку, яка просила щось поїсти

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Офіціантка відомого київського кафе-пекарні “Хлібний” намагалася вигнати з закладу 85-річну жінку, яка попросила щось поїсти. Навіть після того, як за жінку заступилися відвідувачі, що купили їй їжу та чай, працівники продовжили наполягати на тому, щоб жінка покинула заклад.

Про це повідомила заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва.

Фото: Анна Сергєєва

За словами Сергєєвої, вона стала свідком того, як до кав’ярні зайшла охайно вдягнута літня жінка. До неї підійшла офіціантка і попросила звільнити приміщення.

“Ми покликали офіціантку з питанням, що просить бабуся, а та з небажанням відповіла: “Не знаю, щось поїсти”. Ми попросили приготувати м’який сендвіч. Поки офіціантка пішла виконувати замовлення, бабуся так і продовжила стояти біля входу” пише користувачка.

Сергєєва запросила жінку сісти, замовила їй чай, мʼякий сендвіч та ватрушки. Під час розмови та розповіла, що її звуть Євгенія Володимирівна Рохля і її дім на Чернігівщині постраждав ще під час вибухів на складах боєприпасів в Ічні. До Києва вона приїхала, щоб просити відновити житло.

Офіціантка принесла замовлення, однак знову попросила літню жінку залишити заклад. На питання, чому жінку виганяють, офіціантка відповіла, що так сказала адміністраторка.

“Попросила, щоб мені покликали адміністратора, будемо розбиратися з “правилами закладу”. Адміністраторка так і не підійшла”,  пише Сергєєва.

Посадовиця висловила обурення такою позицією керівництва закладу під час війни.

“Чому під час війни, взимку бабусю змушують піти із закладу? Чим вона відрізняється від молодої дівчини, яка прийшла зарядити ноутбук, замовивши безкоштовну склянку води?”  питає вона.

У коментарях та постах дописувачі закликали не відвідувати кафе, а деякі повідомили, що це не перший випадок поганого ставлення до клієнтів.

Після того як інформація про інцидент почала активно поширюватися соцмережами, відреагував і співвласника мережі ресторанів “Хлібний” Дмитро Заходякін. За його словами, жінка регулярно ходила в його заклади ще до повномасштабної війни, тому персонал її знає та регулярно годує.

“2 грудня ця бабуся вкотре прийшла до “Хлібного” на Хрещатику, де ми її нагодували, напоїли чаєм – є відео, яке це доводить. І після цього бабуся пішла до іншого нашого закладу в Пасажі”, розповів Заходякін.

У роликах, за його словами, показано, як до бабусі підходить офіціантка і запитує про замовлення. Після цього остання пішла готувати бутерброд і чай. А літня жінка тим часом підсіла до гостей і почала розповідати про свій розбомблений будинок і вбитих кіз.

На відео видно, що жінка далі залишилася сидіти із Сергєєвою, проте на цьому відео обривається, тому що в ресторані вимкнули електрику. 

Нагадаємо, що в Україні підготували вже понад 4 тисячі пунктів незламності, які відкриють у разі довгих відімкнень світла. Отже, туди можуть прийти люди, щоб отримати безоплатні базові послуги, зокрема інтернет, зв’язок, воду, тепло.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter