“Потрібно попереджати”: коворкінг, де ультраправі зірвали лекцію, поскаржився на ЛГБТ-тематику

Дата: 11 Травня 2018
A+ A- Підписатися

У коворкінгу Underhub, де ультраправі зірвали лекцію Amnesty International, відреагували на вчорашні події.

На сторінці у Facebook з’явився відповідний допис.

 

У закладі пояснили, що адміністрація вимагала, аби учасники лекції залишили приміщення через те, що організатори попередньо не повідомили тему свого заходу.

“Наш персонал дізнався, що буде проходити лекція про ЛГБТ-рух в Росії. Раніше нам повідомили, що буде проходити звичайний семінар без назви. Люди, які на захід наймають тимчасову охорону, поширюють у себе в соціальних мережах інформацію про захід на підтримку ЛГБТ-спільноти (яку в нашій країні сприймають вкрай негативно) і запрошують людей на ВІДКРИТУ лекцію, заздалегідь націлені на скандал з відповідними наслідками і розголосом. Під час розмов ми зрозуміли, що вони знали про те, що до них прийдуть націоналісти і будуть зривати цю лекцію. Так як же це назвати?” – написали вони.

Водночас активістка Леся Харченко зауважила, що заява адміністрації є дискримінаційною по відношенню до клієнтів коворкінгу.

“Коворкінг, у якому вчора було зірвано наш захід, поводиться феєрично. По-перше, мабуть, сам заклад і його власник живуть у якійсь паралельній до української реальності, де дискримінація клієнтів за їх сексуальною орієнтацією та гендерною ідентичністю дозволена і вітається на законодавчому рівні. По-друге, просто блискавично було проведене ґрунтовне соціологічне дослідження. Бо як по-іншому адміністрація змогла визначити, що ЛГБТ “в нашей стране воспринимаются крайне негативно”? Але найцікавіше, вішєнка, так би мовити, на тортє – це підтримуючі коменти від тих, хто приходив зривати захід”, – зауважила вона.

Після появи запису Харченко користувачі мережі почали знижувати рейтинг закладу на Facebook, а тому адміністрація вирішила відредагувати свій запис.

“#UnderHub – відкритий майданчик для проведення заходів, який не цензурує контент лекцій і дає можливість для зустрічей людей на будь-яку тему, якщо тільки вона не суперечить закону”, – йдеться у новому дописі.

Також Amnesty International, яку в першому пості назвали “людьми, які заздалегідь націлені на скандал з відповідними наслідками і розголосом”, у відредагованому записі назвали відомою у всьому світі організацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter