Двоє засуджених у справі “Хізб ут-Тахрір” терміново потребують медичної допомоги – Денісова

Дата: 11 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Кримським татарам Зеврі Абсеітову та Рустему Абільтарову, яких незаконно утримують у виправній колонії №1 “УФСИН России по Ставропольскому краю”, потрібна медична допомога. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Зеврі Абсеітов (ліворуч) та Рустем Абільтаров

“Не дивлячись на існуючі проблеми зі здоров’ям, у порушення міжнародних стандартів утримання осіб, засуджених до позбавлення волі, медичні працівники не надають належну допомогу нашим співгромадянам”, – пише українська Омбудсман. 

За її словами, Зеврі Абсеітов має проблеми із зубами і нирками, а також гіпертонію ІІ ступеня, яка без постійного медичного контролю може спричинити інсульт. Натомість Рустем Абільтаров має хронічні захворювання – пієлонефрит і ревматоїдний артрит. Крім того, зауважує Омбудсман, раніше він переніс мікроінфаркт міокарда.

Денісова закликала російську Уповноважену з прав людини Тетяну Москалькову терміново сприяти проведенню повного медичного обстеження політв’язнів та надати їм необхідну медичну допомогу.  

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив Зеврі Абсеітова та Рустема Абільтарова до восьми років та дев’яти місяців колонії суворого режиму за нібито участь у забороненій на території Росії релігійній організації “Хізб ут-Тахрір”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter