Посольство України висловило протест через поїздку чеських депутатів до Криму

Дата: 30 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Посольство України у Празі висловило протест у зв’язку з незаконним відвіданням Криму депутатом Європейського парламенту від Чеської Республіки Яроміром Коглічеком та сенатором Сенату парламенту Чеської Республіки Ярославом Доубравою.

Про це йдеться на сайті посольства.

Зокрема, наголошується, що попри неодноразові попередження згадані політики продовжують грубо ігнорувати не лише українські закони, але й міжнародне право.

“Згаданим політикам було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН – організація, авторитет якої визнають навіть чеські комуністи, – підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму”, – йдеться в тексті.

Дипломати нагадали, що переважна частина чеського політикуму, а також чеський уряд однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію проти України.

“Щоб хоч якось відбілити свої злочини, Росія хаотично шукає по всьому світу політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь в пропагандистських вояжах на окупований півострів. На жаль, кілька таких політиків знайшлося і в Чеській Республіці. Ті, хто допомагає Росії виправдати свої злочини, не можуть не розуміти, що є інструментом в руках Кремля, який, прикриваючись цими “візитами”, безкарно продовжуватиме репресії, арешти, тортури і вбивства українців та кримських татар в окупованому Криму”, – зауважили українські дипломати.

Наостанок вони нагадали, що Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які грубо і систематично порушують правила в’їзду на окуповані території, увесь спектр санкцій, передбачений українським законодавством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter