Посадовцю загрожує до семи років за недбальство, що спричинило смерть трьох військових на Донбасі

Дата: 11 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, ексначальнику інженерної служби військової частини.

Про це повідомили у відомстві. 

14 лютого в Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців: 47-річний капітан Олександр Войтенко, 34-ріний солдат В’ячеслав Олексієнко та 27-річний старший солдат Дмитро Мироненко. Трагедія сталася неподалік населеного пункту Новолуганське, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”.

Згодом після інциденту звільнили начальника інженерної служби військової частини, якого і підозрюють у недбальстві. За даними слідства, 27-річний керівник достеменно знав про наявність необлікованих вибухонебезпечних предметів на асфальтованій дорозі на території відповідальності військової частини. Втім, чоловік не вжив належних заходів, щоб позначити місце розташування боєприпасів добре помітними знаками небезпеки, огородити їх та почати розмінування.

Загиблі військові. Фото: Україна молода

“ДБР докладає всіх зусиль для розкриття обставин смерті військовослужбовців на контрольованій території. Так, слідчими бюро в найкоротші терміни проведені невідкладні огляди місця події із залученням саперів, допитано понад 60 осіб, призначені та вивчені висновки 15 експертиз, серед яких військова, вибухотехнічна, судово-медична, імунологічні, балістичні, судово-біологічні. З урахуванням отриманих доказів уже повідомлено першу підозру, розслідування всіх обставин події триває”, – зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Наразі розв’язується питання про обрання запобіжного заходу посадовцю. Інкримінована стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter