Посадовці показали, як виглядає кладовище з півтора тисячами нових могил під Маріуполем

Дата: 12 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Для нових поховань на Старокримському кладовищі поблизу Маріуполя відкрили окремий сектор. 

У Маріупольській міській раді показали, як виглядає кладовище. 

Територія з новими могилами отримала номер 21.

На відео, яке виклали посадовці, подекуди видно техніку для риття землі та домовини, що стоять біля виритих ям. Також можна помітити, що деякі могили більше долянуті, ніж інші – одні, наприклад, мають хрести, а інші лише дерев’яні таблички, ймовірно, з даними про загиблу особу. 

Напередодоні організація “Центр інформаційної стійкості” проаналізувала зображення селища Старий Крим, де знахидіться кладовище, і дійшла висновку – там викопали понад 1500 нових могил, станом на червень.

Загалом, за оцінками експертів, з початку повномасштабної війни поблизу окупованого міста викопали понад 4600 могил, але кількість похованих у них людей може бути більша, бо деяких ховали групами. 

 

“Російські окупанти принесли до нашого міста смерть та руйнування. Маріупольці досі ховають своїх рідних, а тисячі жителів досі не знають, де поховані їх родичі та знайомі. Інші – безвісти зниклі. Це наша спільна біль”, – прокоментували кадри кладовища у Маріупольській міськраді. 

Напрпикінці жовтня у Маріуполі окупаційна адміністрація відкрила нове патологоанатомічне відділення на сім тисяч квадратних метрів. Росіяни самі визнають, що побудували об’єкт для великої кількості тіл, які досі лежать непохованими.

Нагадаємо, що встановити точну кількість загиблих маріупольців неможливо досі.

За оцінками місцевої влади, станом на травень ішлося про понад два десятки тисяч людей, однак ця оцінка є консервативною. Чимало тіл залишилося під завалами, які росіяни, щоб приховати свої злочини, зносили та зносять досі без ексгумацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter