“Порушує міжнародне право і Статут ООН”: МЗС Німеччини, Польщі та Ісландії відреагували на обстріл окупантами Грози

Дата: 06 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Ісландії відреагували на загибель 51 людини внаслідок російського ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза, що на Харківщині.

Відповідні заяви вони опублікували у своїх соцмережах.

Фото: Харківська обласна прокуратура

“Доки бомби продовжують падати на супермаркети та кафе, ми будемо робити усе можливе, щоб захистити Україну від путінського ракетного терору. Доки знову стане можливим повсякденне життя без страху й смерті”, – заявила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау також прокоментував російський удар по селу Гроза.

“Росію треба якнайшвидше зупинити та притягнути до відповідальності за всі свої варварські дії. Віддаю шану загиблим і співчуваю їхнім родинам“, – написав він. 

Тим часом міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфйорд Гільфадоттір наголосила, що цей напад на цивільних є черговим нагадуванням про антигуманний характер війни РФ проти України. 

“Війна Росії за власним вибором проти України – не “суперечка” чи “конфлікт”, у неї немає моральних чи юридичних виправдань. Це війна загарбницького характеру, що цілковито порушує міжнародне право і Статут ООН”, – наголосила Гільфадоттір.

Нагадаємо, що 5 жовтня, у четвер, близько 13:15 російські військові обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Купʼянського району. Станом на 19-ту годину з-під завалів дістали тіла 51 загиблого, серед них 6-річний хлопчик. Пошуки людей під завалами припинили. 

Під час ракетного удару у кафе відбувались поминки за померлим односельцем. Там перебувало близько 60 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter