Порушників правил перебування в Україні знову штрафуватимуть

Дата: 04 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів скасував норму, що звільняла іноземців від адміністративної  відповідальності за порушення строків перебування на території України в період або внаслідок установлення карантину. 

Про це повідомили у ДПСУ. 

Фото: ДПСУ

Уряд скасував норму, відповідно до якої всіх іноземців-порушників звільняли від адміністративної відповідальності за статтею 203 КУпАП. Санкції статті передбачають штраф від 1700 до 5100 гривень.

З 7 серпня від такої відповідальності звільнятимуть виключно тих іноземців, які не мали змоги виїхати за межі України чи не змогли звернутися до відповідних органів або підрозділів ДМС із заявою про продовження строку з обставин, спричинених впровадженням карантину.

Як пояснив “Українській правді” речник ДПСУ Андрій Демченко, рішення про повернення штрафів прийняли, зважаючи на реалії, які є на даний момент. 

Іноземці мають право перебувати в Україні протягом строку дії візи, якщо приїхали з держави з візовим порядком в’їзду, або не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо приїхали з країн з безвізовим порядком, чи якщо інший термін не визначено міжнародними договорами.

Строк перебування в країні можуть продовжити, зокрема, через потребу у лікуванні, вагітність, пологи, догляд за хворим членом сім’ї, оформлення спадщини, подачу заяви про отримання дозволу на імміграцію чи набуття українського громадянства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter