Порошенко звернув увагу делегації ПАРЄ на питання полонених

Дата: 16 Січня 2015
A+ A- Підписатися

У полоні бойовиків наразі перебувають більше 600 українців.

Як пише “Українська правда“, про це повідомив президент Петро Порошенко на зустрічі із президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер та делегацією ПАРЄ, що знаходиться в Україні з робочим візитом.

Президент наголосив на необхідності активізації зусиль ПАРЄ зі звільнення українських заручників, які утримуються терористами. За словами глави держави, на сьогоднішній день більше 600 українських громадян знаходяться в полоні, попри чіткі домовленості, яких було досягнуто у Мінську“, – передає слова Порошенка прес-служба.

Президент висловив особливе занепокоєння ситуацією навколо української льотчиці Надії Савченко.

Ми обрали її членом делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи, і було б цілком природньо, щоб ПАРЄ прийняла необхідне рішення щодо звільнення депутата, льотчиці, яка захищала свою країну“, – наголосив він.

Президент закликав Парламентську Асамблею Ради Європи докласти усіх необхідних зусиль для звільнення члена української делегації в ПАРЄ.

Під час зустрічі учасники дійшли згоди, що мінські домовленості треба беззастережно і невідкладно виконувати, як визнані усіма сторонами конфлікту. Вони є єдиним шляхом мирного врегулювання, зазначили у прес-службі президента.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter