Порошенко в ООН закликав створити міжнародну групу з повернення Криму (відео)

Дата: 21 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко запропонував створити міжнародну групу з координації зусиль щодо звільнення Криму від російської окупації.

Про це він заявив у середу на сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє Українська правда з посиланням на переклад трансляції сесії в ефірі “112 каналу”.

“Настав час створити міжнародну групу друзів українського Криму для координації наших спільних кроків та дій”, – сказав голова Української держави.

Він нагадав, що Генасамблея ООН визнала РФ окупаційною державою, тож необхідно посилити міжнародний режим деокупації Криму.

За словами Порошенка, Україна розраховує на допомогу у цьому питанні від її міжнародних партнерів.

Український президент нагадав про переслідування окупаційним режимом у Криму місцевих активістів і кримських татар, зокрема про заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, якого окупанти нещодавно засудили до 8 років позбавлення свободи.

Він назвав півострів “територією репресій”.

“Росія безцеремонно порушує резолюції Генасамблеї ООН 71 і 205 про стан із правами людини в Криму та Севастополі… Така неповага Російської Федерації до міжнародних зобов’язань мусить отримати належну відповідь від міжнародної спільноти”, – наголосив Порошенко.

Він закликав делегації Генасамблеї ООН підтримати ініціативу України щодо забезпечення дотримання прав людини в окупованому Криму, зокрема шляхом ухвалення відповідної резолюції.

Як відомо, 19 грудня 2016 року Генасамблея ООН підтримала резолюцію “про порушення країною-окупантом Росією прав людини в Автономній Республіці Крим”. Вперше в документі такого рівня зазначається, що Росія є державою-окупантом, а Автономна Республіка Крим названа тимчасово окупованою Росією територією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter