Порошенко погодився ліквідувати Нацкомісію з питань моралі

Дата: 03 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Президент підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі”.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті голови держави.

Згідно з Законом № 173-VIII від 10 лютого, із Закону України “Про захист суспільної моралі” виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі“, – зазначено у повідомленні.

Зазначається, що контроль за додержанням вимог законодавства у цій сфері здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, державну податкову політику, Державний комітет телебачення і радіомовлення України та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Громадський контроль здійснюють творчі спілки, які діють у сфері культури та мистецтв, журналістики. а держава забезпечує фінансову підтримку щодо здійснення громадського контролю за додержанням вимог цього та інших законів, йдеться у повідомленні.

Як повідомляє “Українська правда“, 10 лютого за прийняття закону про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі” (щодо державного нагляду), автором якого виступила народний депутат, в минулому журналіст Ольга Червакова, проголосували 245 депутатів. Ліквідація комісії дозволить заощаджувати близько 4-5 млн. грн. бюджетних коштів щороку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter