Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу

Дата: 21 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 20 лютого, підписав закон “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”.

На своїй сторінці в Twitter він заявив, що підписаний ним документ “жодною буквою не порушує міжнародних зобов’язань України, включаючи Мінські домовленості”.

У Верховній Раді ініційований президентом законопроект про реінтеграцію Донбасу (№7163) прийняли в цілому 18 січня.

Документ визначає окремі території в Донецькій та Луганській областях окупованими. Кордон окупованих територій має визначати Міноборони за поданням Генштабу. За громадянами України зберігається право власності на окупованих територіях.

У випадку введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областей та введення воєнної адміністрації, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад на цих територіях.

Наразі немає повного тексту прийнятого закону, але раніше правозахисники застерігали, що законопроект в редакції станом на 15 січня містив норми, які загрожують дотриманню прав людини на Донбасі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter