Порошенко не підтримав петицію про дозвіл зброї

Дата: 21 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Президент зазначив, що підтримує механізм петицій, але нагадав, що за дозвіл зброї виступають тільки 11% українців.

Як пише “Цензор. Нет“, про це президент України заявив українським телеканалам. Відповідаючи на запитання з приводу петиції про легалізацію зброї, він зазначив, що підписанти петиції – це ще не все суспільство.

Я гаряче підтримую механізм петицій, але це ще не воля народу. Це привернення уваги“, – зазначив президент.

За його даними, вільне носіння зброї підтримують лише 11% українців, а 82% – не підтримують.

Безумовно, моя точка зору збігається з точкою зору 82% українців“, – зазначив він.

Порошенко підкреслив, що не підтримує тих, хто хоче ходити по вулицях зі зброєю, дестабілізуючи таким чином ситуацію в містах, далеких від зони проведення АТО.

Бажаєте використовувати зброю – прошу волонтером, добровольцем, до військкомату, пройдете курс навчання, пройдете тестування… У нас зараз дуже важлива функція оборони країни. І сьогодні, як ніколи, ви там потрібні. Ви хочете використовувати зброю проти мирних громадян? Ми не дамо цього робити. І ви будете притягнуті до відповідальності“, – підкреслив президент.

Нагадаємо, петицію за право на вільне володіння вогнепальною зброєю було зареєстровано на сайті президента України в розділі електронних петицій 29 серпня. За тиждень вона зібрала 27 605 голосів з 25 000 необхідних.

Раніше експерти під час дискусії обговорили, чи готова Україна з її високим рівнем корупції до права на зброю, чи достатньо в українців відповідальності для користування зброєю, чи зменшиться рівень злочинності після узаконення зброї, чи збільшить легалізація зброї обороноздатність країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter