Понад 100 школярок зникли після нападу “Боко Харам” на нігерійське селище

Дата: 26 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

В Нігерії 111 учениць середньої школи для дівчат у селищі Дапчі, що в штаті Йобе, вважаються зниклими після нападу бойовиків терористичної організації “Боко Харам” у минулий понеділок, 19 лютого.

Учениці школи в селищі Дапчі. Фото: Уряд штату Йобе

Як повідомляє AFP з посиланням на представника поліції штату Абдулмалікі Сумону з 926 школярок після нападу вдалося знайти 815.

Водночас губернатор штату Ібрагім Ґайдам, говорячи про зниклих учениць, назвав іншу цифру – понад 50 осіб.

На думку 16-річної Аїши Юзуф Абдуллагі, котрій вдалося втекти зі школи під час нападу, є всі причини підозрювати, що дівчат забрали із собою бойовики “Боко Харам”.

“Ми були в мечеті та збиралися розпочинати вечірню молитву, коли почули постріли. Ми вибігли назовні та кинулися до воріт. Вони були зачинені. Деякі в паніці залазили на огорожу та стрибали в машини, що стояли поруч. Ніхто не знав, чиї це машини. Про тих, хто сів у машини поряд зі школою, ми більше нічого не чули. Ми думаємо, що їх забрали бойовики”, − заявила вона.

Нагадаємо, “Боко Харам” − ісламське угрупування, що виступає проти західного способу життя та освіти. В різні роки його діяльність була пов’язана з терористами “Аль-Каїди” та “Ісламської держави”.

У квітні 2014 року бойовики “Боко Харам” викрали понад 300 дівчат з гуртожитку нігерійського міста Чібок. Протягом наступних трьох років терористи відпустили більше половини заручниць. Однак наразі зниклими все ще вважаються 112 дівчат. Ще 13 вважаються загиблими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter