Понад 40 тисяч людей на Луганщині залишилися без води та опалення

Дата: 26 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

На Луганщині тисячі місцевих жителів залишилися без тепло- та водопостачання. 

Про це повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Ще 24 грудня від електропостачання через заборгованість у регіоні від’єднали сім насосних станцій. Унаслідок цього без централізованого водопостачання залишилися близько 46 тисяч мешканців міст Лисичанськ, Привілля та Новодружеськ.

Уже 25 грудня через недостатню кількість води в системі зупинила свою роботу котельня в Лисичанську. Внаслідок цього, за інформацією рятувальників, без теплопостачання залишилося понад 5 тисяч мешканців 110 житлових будинків. Також без тепла залишилися й три школи, три дитячих садки та чотири медичні заклади.

Наразі температура повітря в місті становить 3 градуси тепла. У ДСНС повідомили, що в разі необхідності підвозитимуть воду до будинків. 

Нагадаємо, що в жовтні близько 80 тисяч жителів Лисичанська залишилися без централізованого водопостачання. Причиною такої ситуації став 168-мільйонний борг за електроенергію “Лисичанськводоканалу”. Три насосні станції в місті від’єднали від мережі, а вже за декілька днів влада оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Тоді навчання в місцевих школах призупинили, а лікарні відклали планові операції та закрили пологовий відділ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter