Понад половину українців виступають за звільнення після деокупації вчителів історії, які працювали на росіян

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Серед опитаних українців щонайменше 58% вважають, що після деокупації територій на них слід звільнити шкільних вчителів історії. 

Такі дані дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення ГО “Школа Політичної Аналітики”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Ed Ram for The Washington Post

Цей показник – результат складання відповідей респондентів, які цілком підтримують таку точку зору, а також тих, чия підтримка не є такою сильною. 

16% опитаних не вважають, що треба звільняти шкільних вчителів історії після деокупації, а ще 23% не визначились. 

Поцікавились соціологи й думками щодо майбутнього вчителів загалом. Так, 46% вважають, що слід звільнити усіх освітян, які працювали в окупації з 2014-го, а 40% підтримують звільнення тих, хто працює у таких умовах вже після 2022-го. Не погоджуються з такою точкою зору 24 та 28% відповідно. 

Судячи з результатів дослідження, чимало українців вважає, що після деокупації Україна не матиме достатньо кадрового ресурсу, щоб звільнити та замінити всіх вчителів, які працювали в окупації. Такої думки дотримуються 40%, а не погоджуються – 32%. 

Соціологи з 10-го до 14 жовтня поточного року опитали дві тисячі людей віком від 18 років в усіх областях, крім окупованих територій, і там, де на момент опитування не було українського мобільного зв’язку. Результати зважили з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. 

Нагадаємо, що більшість українців вважає, що нині важливо допомагати одне одному. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter