Понад 60% українців хочуть перегляду Мінських угод

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

63% опитаних соціологами громадян вважають, що Україні слід переглянути Мінські угоди та укласти нові. 

Такі дані дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”. 

Із 12–13 лютого соціологи опитали 2 тисячі повнолітніх респондентів у всіх регіонах, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. 

Більшість опитаних вважає, що Україні слід переглянути Мінські домовленості та підписати нові (63%), і цей показник, як кажуть соціологи, у динаміці збільшується. Лише 11% вважають, що Україні слід виконати всі вимоги, а 18% виступають за те, щоб вийти з переговорного процесу взагалі. 

Водночас 67% опитаних зазначили, що поверхнево знайомі зі змістом угод, і лише 12% дуже добре знають їхній зміст. Кожен п’ятий узагалі не знайомий зі змістом, але цей показник, за словами дослідників, знизився за останні чотири роки з 39% до 21%. 

Росію бачать винною в тому, що Мінські угоди не працюють, 57% опитаних, ще 10% покладають провину на бойовиків, і лише 12% вважають винною Україну. 

Захисниками інтересів у перемовинах щодо Донбасу 60% опитаних бачать США та Великобританію, а третина вважає, що ці країни мають нейтральну позицію.

Нейтральну роль у переговорному процесі, на думку 55% опитаних, відіграє ОБСЄ, ще 28% вважають, що організація захищає інтереси України, а 5% – що захищає інтереси Росії. 
 
Щодо Франції, то 58% опитаних вважають, що вона має нейтральну позицію, 26% – що захищає інтереси України, 8% – що захищає інтереси Росії. Лише 13% українців назвали захисницею українських інтересів Німеччину, ще 69% вважають, що країна має нейтральну позицію, а 13% – що захищає інтереси Росії. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter