Понад 10 тисяч маріупольців перебувають у “в’язницях” так званої “ДНР” – міська рада Маріуполя

Дата: 02 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Понад 10 тисяч маріупольців перебувають у “в’язницях” на території терористичного квазідержавного утворення “ДНР”. Відомо щонайменше про чотири місця незаконного утримання викрадених окупантами людей – про два в Оленівці та по одному в Донецькому СІЗО та Макіївці. 

Про це повідомили у телеграмі міської ради Маріуполя. 

Фото ілюстративне з відкритого доступу

У дописі йдеться, що люди перебувають у жахливих та нелюдських умовах, “як у концтаборі”:

“Закриті у тісних камерах 2 на 3 метра по 10 людей. Маріупольці майже не отримують воду та їжу. Їх не водять на вулицю. Вони не мають жодного доступу до нормальної медичної допомоги та піддаються різним формам катування – від психологічного до фізичного”. 

Мер міста Вадим Бойченко закликав  Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання цивільних жителів Маріуполя, а також застосувати усі можливі інструменти для отримання списків ув‘язнених:

“[Потрібно] домогтися, щоб наразі вони отримали гідні умови перебування. Та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця”. 

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому селищі Чаплинка Херсонської області російські окупанти проводять масові обшуки у місцевих мешканців.

Читайте також: 25 водіїв-волонтерів, які возили допомогу до Маріуполя, два місяці утримують у полоні. Рідні просять владу допомогти їх звільнити

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter