Померли від голоду, щоб зустрітися з Ісусом: у Кенії розслідують смерть понад 400 членів культу

Дата: 18 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Кенії збільшилася кількість загиблих членів релігійної секти “Міжнародна церква “Хороші новини” до 403.

Про це повідомив очільник округу Кіфілі Рода Онянча.

Фото: Associated Press

Роботи з ексгумації тіл померлих ведуться на Сході Кенії, на території розташованого в лісі Шакахола маєтку пастора Пола Маккензі, який близько 20 років тому створив цю секту.

Поліція виявила перші тіла загиблих в одному з будинків у лісовому маєтку Маккензі 14 квітня 2023 року. Тоді ж знайшли й перші масові поховання. Могили розташовані на ділянці площею 323 га.

Фото: Getty Images

Спеціальна група експертів 1 травня розпочала розтин ексгумованих тіл. Фахівці отримали дані, згідно з якими більшість із них померла від голоду.

Протягом останніх 20 років Маккензі проповідував крайні форми голодування, які, на його думку, є найшвидшим шляхом здобуття вічного життя.

Очевидці розповіли, що Маккензі оголосив, що 15 квітня 2023 року відбудеться кінець світу і тому членам його секти слід померти напередодні цього дня, щоб не стати жертвами апокаліпсиса і в такий спосіб не приректи себе на вічні страждання.

Серед загиблих були десятки дітей. Також є свідчення про те, як наприкінці минулого року голодні діти тікали з лісу.

Фото: Getty Images

Згодом пастор здався правоохоронцям і зараз чекає на суд. Справу розглядає спеціальний суд через виняткову тяжкість обвинувачень.

Згідно з інформацією, яку отримав CNN, у 2018 році влада Кенії заарештувала Маккензі за антиурядову позицію, але так і не притягнула до відповідальності.

Однак після цього Маккензі перебрався до лісу і забрав із собою своїх прибічників. Саме там культ Маккензі набув своєї остаточної форми. 

Почавши розслідування, поліція витягла з лісу безліч послідовників, багато з яких не хотіли, щоб їх рятували. Врятованих послідовників утримують у спеціальному центрі, де терапевти намагаються розірвати їхні емоційні та психологічні зв’язки з Маккензі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter