У Києві померла кримська правозахисниця Олена Лисенко

Дата: 04 Червня 2021
A+ A- Підписатися
В Олександрівській клінічній лікарні в Києві 4 червня померла українська правозахисниця та колишня головна редакторка керченської ТРК “Бриз” Олена Лисенко. 
 
Про це повідомила Кримська правозахисна група, у якій працювала правозахисниця. 
 
Правозахисниця Олена Лисенко

“З глибоким сумом повідомляємо: нас спіткало велике горе. З нами немає більше подруги й колежанки Олени Лисенко (Батракової). Її життя обірвалося сьогодні через ускладнення, спричинені коронавірусною інфекцією. Мужня людина, Олена завжди боролася за справедливість, завжди допомагала тим, хто постраждав від окупації Криму, хто жадав допомоги”, – повідомляють колеги правозахисниці.

Вони нагадують, що Олена виїхала з Керчі до Києва після початку військової агресії Росії в Криму 2014 року. Правозахисниця документувала та збирали факти порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, розповідаючи про це українській та міжнародній громадськості. Олена також розповідала читачам видання ZMINA про мілітаризацію кримських дітей та разом з юристом Миколою Кікасом сформувала поради громадянам, як захиститися через незаконне відчуження майна на півострові.  
 

Вона зробила власний безкомпромісний вибір, обравши свободу й незалежність переконань і вчинків, і в подальшому робила все можливе для наближення часу звільнення улюбленого нею Криму, нашого українського Криму. Оптимістка, щиросердна, доброзичлива й надійна в нещасті та радості. Олена завжди зостанеться такою в наших серцях.

Кримська правозахисна група
 
Відомо, що наразі через коронавірус в реанімації перебуває її 19-річний син Ярослав. Колеги правозахисниці збирають кошти на його лікування: 5363 5420 1197 3956 або 4314 1402 0224 3355. 
 
Центр прав людини ZMINA висловлює щире співчуття рідним, близьким та колегам Олени.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter