Помер білоруський правозахисник та громадський діяч Олег Гулак

Дата: 17 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
На 56-му році життя помер відомий білоруський громадський діяч та правозахисник Олег Гулак. 

Про це повідомляє білоруський правозахисний центр “Вясна”.

Олег Гулак. Джерело: фейсбук-сторінка правозахисника

Олег Гулак очолював Білоруський Гельсінський комітет, до якого він приєднався ще в 1996 році. Цю правозахисну організацію ліквідували у Білорусі однією з останніх, 30 вересня минулого року.

“Але Олег усе одно вперто продовжував: “Зараз не працюють правові механізми захисту, але ми консультуватимемо людей – допомагати їм можна і в теперішній ситуації”… Важко усвідомлювати, що Олег не побачить Білорусь вільною, про що він мріяв попри все…”, – зазначила голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

Як громадський захисник Гулак брав участь у десятках судових справ, громадських дій щодо захисту прав осіб, які стали жертвами порушення прав людини у Білорусі.

“Олег був надійним та близьким другом для багатьох веснівців. Він зробив великий внесок у правозахисний рух Білорусі. Це велика втрата для країни”, – додали білоруські правозахисники.

Як повідомляє білоруське видання “Наша Ніва” можливою причиною смерті, колеги Гулака називають відрив тромбу. Також є інформація, що покійний мав проблеми із серцем та очікував операції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter