Помер активіст Мирошниченко, на якого напали в Бахмуті

Дата: 06 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У лікарні помер активіст і волонтер Артем Мирошниченко, на якого наприкінці листопада напали в Бахмуті.

Про це повідомив його брат Сергій. 

Прошу припинити допомогу Артем помер…

Gepostet von Сергій Мирошниченко am Freitag, 6. Dezember 2019

“Прошу припинити допомогу. Артем помер”, – написав брат убитого активіста. 

Як відомо, на Артема Мирошниченка напали 29 листопада в Бахмуті. Після цього медики діагностували у нього перелом основи черепа та провели складну операцію. Нападники не пограбували активіста, а тому його брат вважає, що причиною побиття могла стати діяльність волонтера. 

Правоохоронці встановили, що до інциденту були причетні двоє неповнолітніх спортсменів – раніше судимий 17-річний та раніше не судимий 16-річний хлопці. Обидва були в нетверезому стані. За інформацією слідства, Мирошниченка бив руками та ногами тільки 16-річний підліток, який після нападу намагався відтягнути тіло активіста.

Згодом суд відправив його під домашній арешт. На суді хлопець пояснив, що побив Мирошниченка, бо хотів перевірити свої навички боротьби і не знав про його активістську діяльність. Цієї версії дотримуються й у поліції, проте брат убитого волонтера не вірить у це. 

“Те, що поліція говорить, що це була випадковість, не в тому місці, не в той час, – я такому не дуже вірю. Усе це було все-таки зроблено через проукраїнську позицію Артема. Така ситуація у нас у місті: її трохи розгойдують і перевіряють нас”, – розповідав він після нападу. 

За словами друзів убитого, Мирошниченко з 2014 року активно допомагав українським військовим на фронті та підтримував волонтерські ініціативи в регіоні. Також відомо, що з початком війни вся родина Мирошниченка принципово перейшла на українську мову не тільки на офіційних заходах чи в соцмережах, а й у побуті.

Ця деталь важлива, адже місцеві журналісти отримали інформацію від свідка, який чув уривки розмови нападників та Мирошниченка про те, що приводом для нападу на волонтера стало його спілкування українською. 

“Чего ты тут ходишь?” – нібито спитали нападники. Той щось відповів та пришвидшив рух. “А на нормальном языке ты не можешь? Мы на этом не понимаем!” – пролунало у відповідь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter