Польські жінки знову вийшли на протест через заборону абортів

Дата: 15 Січня 2018
A+ A- Підписатися

У Варшаві в суботу, 13 січня, пройшла акція протесту у відповідь на рішення польського сейму, що відхилив пропозиції пом’якшення суворих обмежень на аборти.

Фото: Notes From Poland, Facebook

Як повідомляє Deutsche Welle, під будівлю сейму прийшли близько 2000 людей, серед яких переважно були жінки.

Протестувальники принесли с собою транспаранти з написами “Ганьба!”, “Допомога медична, а не божа”, “Жінки без абортів будуть вмирати”.

Фото: Notes From Poland, Facebook

Нагадаємо, минулого тижня польські депутати відхили цивільний проект “Врятуємо жінок – 2017”, який пропонував робити аборти до 12 тижня вагітності з психологічних або соціальних причин. Крім того, депутати виступили з готовністю зробити законодавство щодо абортів ще суворішим.

Наразі в країні діють прийняті 1993 року норми, котрі дозволяють переривання вагітності тільки у випадках зґвалтування чи інцесту, а також, коли плід є сильно деформованим або вагітність становить ризик для здоров’я матері.

Фото: Notes From Poland, Facebook

У жовтні 2016 в Польщі пройшов страйк жінок, відомий як “Чорний понеділок”. Жінки, скориставшись відпусткою чи можливістю взяти день на догляд за дитиною, не вийшли на роботу чи навчання.

Після масових протестів влада країни вирішила не вводити повну заборону на аборти, однак і не пом’якшила чинне законодавство, яке сьогодні вважається одним з найбільш жорстких у Європі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter