Польща закликала Берлін закрити “Північний потік-1”

Дата: 26 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Берліна закликав Німеччину припинити прокачку газу і через “Північний потік-1”.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє Onet.

Моравецький розкритикував безпекову допомогу Німеччини для України у 5 тисяч шоломів.

Це, здається, жарт. Потрібна реальна допомога. Важливо це розуміти. Україна зараз воює за нас, за нашу свободу.

Матеуш Моравецький

Він наголосив, що якщо не зупинити російського президента Володимира Путіна зараз, то він не зупиниться на Україні. 

“Ми також повинні зупинити “Північні потоки”, перший і другий, та нарешті стати незалежними від російського газу; відрізати фінансові установи Росії від ринків капіталу, конфіскувати активи олігархів та відімкнути РФ від  SWIFT… Розглядати потрібно усі можливі варіанти. Ми несемо відповідальність за довіру до ЄС, який є не тільки економічним блоком, але й блоком, що виступає за певні цінності. Ми усі несемо історичну відповідальність за те, як зараз відреагуємо”, – сказав прем’єр Польщі.

Також 26 лютого стало відомо, що Німеччина дозволила Нідерландам надіслати Україні 400 ручних протитанкових гранатометів для допомоги у боротьбі з російськими військами. Це свідчить про різку зміну військової політики Берліна на тлі тиску з боку союзників з ЄС та НАТО, повідомляє видання.

Тим не менш, зміна позиції Берліна не обов’язково означає, що всі запити на постачання зброї будуть схвалені, оскільки кожен випадок вирішується індивідуально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter