Полонені ЗСУ іноземці розповіли у Києві, як їх обдурили в Росії, щоб відправити на війну

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Полонені ЗСУ на фронті іноземці, які воювали у складі російської армії, розповіли, як їх заманили у Росію, обіцяючи небойові посади та великі гроші. 

Своїми історіями чоловіки поділились в Медіацентрі Україна – Укрінформ. 

Скриншот відео

Даріо з Куби, за його словами, заманили роботою будівельника, а оголошення він побачив у фейсбуку. До цього він викладав географію та грав у музичних гуртах. 

“Я заповнив форму і приїхав. Але я ніколи не думав, що я приїхав на війну. Я ніколи не збирався їхати на війну. І коли я прибув у Москву, мене вже відправили на війну”, – каже він. 

32-річний Бікаш з Непалу потрапив на війну, побачивши відео в тіктоку. Чоловік отримав туристичну візу у РФ та думав, що їде на роботу до польового госпіталю, або ж займатиметься постачанням чи логістикою.

“Я опинився в Росії через гроші”, – додає він. 

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко пояснює, що історії чоловіків є прикладом класичного найманства. 

“Наприклад, для того, щоб у Сомалі добре жити, там достатньо 200 доларів на місяць – це хороший рівень життя. І коли росіяни пропонують таким людям 2000 доларів на місяць і кажуть, що насправді вони будуть використані як охоронці, чи на третій лінії на фронті, то спокуса в них дуже велика. І ці люди готові піти за гроші на все”, – говорить він. 

Нагадаємо, що нещодавно на фронті загинув громадянин Індії, якого РФ оманою завербувала на війну проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter