Полковника ЗСУ відсторонили за слова про праворадикалів, які завадять примиренню з Донбасом

Дата: 13 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексія Ноздрачова тимчасово усунули з посади. 12 грудня на круглому столі він сказав, що праворадикалізм у країні може перешкодити примиренню з окупованим Донбасом.

Про це у фейсбуку повідомляє Військова служба правопорядку. У Генштабі заявили, що висловлювання полковника є “оціночними і суб’єктивними” та пообіцяли провести службове розслідування.

Під час круглого столу журналістка запитала у Ноздрачова про можливе створення майданчика для примирення ветеранів і бойовиків, які можуть потрапити під амністію.

Він натомість відповів, що українські військові та бойовики незаконних збройних формувань окупованих Донецької і Луганської областей, якщо буде ухвалено політичне рішення, “реінтегруються дуже швидко”, тому що, крім національної ідеї, існують військові традиції: 

“Зрозуміти одне одного військовому-росіянину і військовому-українцю, навіть якщо вони були ворогами, простіше. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Праворадикалізм зараз випущений безконтрольно, і немає державної політики реінтеграції цих ветеранів, а іноді і не завжди ветеранів, і не завжди людей, що дбають про безпеку держави, в державну політику”. 

Полковник вже опублікував відео з вибаченнями. 

Шановні військовослужбовці, ветерани, українці!!!Сьогодні, під час круглого столу, я допустив велику помилку – некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією.Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних Сил України, це моя провина і я її усвідомлюю.Щодо мене та моїх дій начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України призначене службове розслідування. Я готовий понести покарання.Моя особиста позиція є патріотичною та підтверджена діями з перших днів війни. Сказане мною не є відображенням того, що я хотів донести.Мені прикро за те.Прошу вибачення.

Gepostet von Nozdrachov Alex am Donnerstag, 12. Dezember 2019

“Я припустився великої помилки, некоректно висловившись щодо ветеранів та військовослужбовців, які виконують завдання в боротьбі з російською агресією. <…> Я помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Це моя вина, і я її розумію. Я готовий понести покарання. Прошу вибачення”, – сказав він. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter