Політв’язню Костянтину Давиденку діагностували невралгію лицьового нерва

Дата: 25 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Політв’язню Костянтину Давиденку, який відбуває незаконне покарання у виправній колонії №23 Саратовської області РФ, діагностували правосторонню невралгію лицьового нерва, праву частину його обличчя паралізувало.

Про це пише Об’єднання родичів політв’язнів Кремля з посиланням на інформацію адвоката Давиденка.‍

Діагноз поставили лікарі колонії, причиною хвороби стало запалення вушного каналу через купання в холодному душі та постійні протяги. Влітку котельня та баня тут не працюють, є лише 25-літровий бойлер на 73 в’язні барака. Звісно, цього об’єму води на душ комфортної температури не вистачає.

Їхати до профільного лікаря в обласну туберкульозну лікарню №1, відому катуваннями пацієнтів, Костянтин відмовився.

Курс лікування невралгії лицьового нерва коштує щонайменше 25 тисяч рублів, їх у Давиденка немає. Щоб отримати бодай якусь допомогу, політв’язень був вимушений просити її кілька днів. Чоловіку видали кілька препаратів та роблять уколи, але поки що лікування позитивного результату не дає.

Як і раніше, бранець Кремля страждає на постійний головний біль, зубний біль і підвищений тиск. Єдине, що може йому допомогти, це повернення додому через обмін.

Нагадаємо, російські силовики затримали Костянтина Давиденка в тимчасово окупованому Сімферополі 11 лютого 2018 року. За даними ФСБ РФ, він нібито передавав спецслужбам України “державні таємниці” з окупованої території.

13 лютого 2018 окупанти оприлюднили відео, на якому чоловік заявив, що прибув до Криму за завданням СБУ. На відео помітно, що в нього вибиті передні зуби, тож правозахисники зробили висновок, що Давиденка катували задля “зізнавальних свідчень”.

У червні 2019 року чоловіка засудили до десяти з половиною років позбавлення волі. У жовтні  2019-го “суд” пом’якшив покарання до семи років. Тоді ж його прізвище внесли до списку обміну полоненими, але він досі в ув’язненні, як і інші українські бранці Кремля.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни помістили Костянтина Давиденка на місяць до штрафного ізолятора (ШІЗО) за проукраїнські погляди, проте інші в’язні домоглися його звільнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter