Політв’язню Бессарабову у російській колонії погрожують ШІЗО та вимагають платити штраф

Дата: 12 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

На українського політв’язня Олексія Бессарабова у російській колонії тисне адміністрація та вимагає від нього сплачувати штраф, призначений судом. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Олексій Бессарабов і Володимир Дудка

Так званий “Севастопольський міський суд” призначив Бессарабову штраф у 300 тисяч рублів. За словами Денісової, українця змушують виплатити цю суму за рахунок державної матеріальної допомоги, яку надає Україна, або примусовою працею. При цьому Бессарабову постійно погрожують помістити до штрафного ізолятору.

“Після відмови Олексія це робити (виплачувати штраф – ред.), шантаж та погрози щодо видворення його в ШІЗО з боку адміністрації колонії посилилися”, – розповіла Денісова.

Омбудсман вже звернулась до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та допомогла політв’язню.

Нагадаємо, що правозахисний центр “Меморіал” визнав кримчан Олексія Бессарабова і Володимира Дудку політичними в’язнями. Їх затримали у 2016 році співробітники ФСБ, звинувативши у підготуванні диверсій у Севастополі за завданням України. 

За версією ФСБ, Бессарабов та Дудка готувалися під керівництвом військової розвідки України підірвати об’єкти передання радіотелевізійних сигналів і склади пального Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter