Політв’язням Омерову, Гафарову і Дудці не надають медичної допомоги – Денісова

Дата: 18 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що ув’язненим кримчанам Енверу Омерову, Джемілю Гафарову та Володимиру Дудці не надають потрібної медичної допомоги та лікування.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці

Людмила Денісова

“Ненадання своєчасної та належної медичної допомоги прирівнюється до нелюдського і такого, що принижує гідність, поводження та є порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод”, – наголосила Людмила Денісова.

Вона також нагадала, що кримський татарин Муслім Алієв відмовився голосувати під час російського референдуму. За відмову його помістили в камеру з гіршими умовами: без вікон, із цвіллю та де важко дихати.

Окрім цього, Омбудсмен повідомила, що фігурантові другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Яшару Муедінову не надали перекладача на судовому засіданні, що є порушенням статті 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і статті 18, 59 Кримінально-процесуального кодексу Росії.

Денісова повідомила, що звернулася до Уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з вимогою захистити права громадян України. Москалькова не реагувала на повідомлення своєї української колеги. 

Як відомо, Володимир Дука засуджений судом у Севастополі в справі “українських диверсантів”, він відбуває покарання в колонії сусідньої Росії. Енвер Омеров, Джеміль Гафаров, Муслім Алієв і Яшар Муедінов – фігуранти кримських справ “Хізб ут-Тахрір”. Вони перебувають за ґратами в тимчасово окупованому Криму та в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter