Політв’язень Стогній вийшов на волю

Дата: 20 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Фігурант так званої справи кримських диверсантів та політв’язень Олексій Стогній вийшов на волю з колонії в Керчі. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

⚡️⚡️Знову маю гарні новини⚡️⚡️Український політв’язень Олексій Стогній, якого окупаційна влада незаконно затримала у…

Опубліковано Людмилою Денісовою Середа, 19 лютого 2020 р.

Рідні Стогнія повідомили, що на волі він опинився наприкінці січня, проте через побоювання провокацій під час перетину адмінмежі з окупованим півостровом родина не повідомляла про це широкому загалу. Денісова додала, що Стогнія утримували в нелюдських умовах, а тому в нього погіршився стан здоров’я. Уповноважена пообіцяла вжити всіх заходів, аби колишній політв’язень отримав усю необхідну медичну допомогу. 

Нагадаємо, в період із серпня до листопада 2016 року в Криму затримали дев’ять громадян України, яких ФСБ називала “членами диверсійно-терористичної групи Міноборони України”. Серед затриманих: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

У липні 2017 року Стогнія засудили до трьох з половиною років позбавлення волі. 

Правозахисники неодноразово заявляли, що затримані в Криму в період із серпня до листопада 2016 року в справі так званих “українських диверсантів” позбавлені волі за політичними мотивами, з порушенням фундаментальних прав і свобод, а отже є політичними в’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter