Політв’язню Карпюку у в’язниці не передають посилку – адвокат

Дата: 29 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Українському політв’язню Миколі Карпюку, якого незаконно тримають у в’язниці “Владимирский централ”, не видають посилку. 

Про це повідомляє “Українська правда”. 

За словами адвоката Олексія Барановського, посилка, склад якої заздалегідь обговорили з чиновниками УФСІН, за два тижні так і не надійшла до українця. 

“Мій довіритель надіслав листа, у якому повідомив, що не отримав продуктову посилку вагою 27 кг, яку я йому відправив два тижні тому. Вага 27-кілограмової посилки, що складається в основному з кави, сигарет і чорного шоколаду, була узгоджена з чиновниками УФСІН”, – повідомив він.

Формально російські силовики пояснюють відмову в переданні посилки її великою вагою. Водночас нові правила дозволяють в’язням отримувати передачі вагою понад 20 кілограмів. Барановський додав, що Карпюк може отримати лише одну посилку на рік.

Також Карпюк, за словами адвоката, не отримує й передплачених газет:

“Уже місяць він знову не отримує газети за передплатою, в тому числі “Нову газету”. З цього приводу я звернувся до ради з прав людини при президенті РФ – до Андрія Бабушкіна. Він скаржиться на радіо “Дичь-FM”, репертуар якого викликає у нього суїцидальні думки. Помножте це все на невидачу газет, відмову в отриманні посилки і зрозумієте, що психологічний стан мого підзахисного зараз далеко не найкращий”.

Барановський уже подав відповідні скарги щодо посилки, отримування кореспонденції та радіо, яке змушений слухати Карпюк, до УФСІН Владимирської області, прокуратури та начальника Владимирського централу.

Як відомо, Микола Карпюк ув’язнений у Росії за звинуваченнями в злочинах під час Чеченської війни 1994–1995 років. Разом із ним за сфабрикованою справою засудили ще одного українця, Станіслава Клиха. Обидва чоловіки заперечують свою провину і заявляють, що ніколи не були в Чечні, їх захопили російські силовики незаконно, а свідчення і зізнання російське слідство отримало під тортурами.

Правозахисний центр “Меморіал” у Росії визнав їх політв’язнями. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що засуджені в Росії Карпюк і Клих стали жертвами “пародії на правосуддя”.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter