Політв’язня Штиблікова вивезли з російської колонії після бунту ув’язнених

Дата: 24 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Українського політв’язня та фігуранта справи “кримських диверсантів” Дмитра Штиблікова етапували з російської колонії №6 Омська.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

За його словами, 6 жовтня в колонії відбувся бунт – засуджені протестували проти тортур, а з вікна вивісили банер “Рятуйте”:

“Ввели спецназ і співробітників Росгвардії. Після бунту, в якому брало участь до 200 ув’язнених, частина з них оголосила голодування, постраждали в результаті близько 40 осіб, щонайменше один був доставлений у реанімацію”.

Політв’язня Штиблікова, якого російські силовики ізолювали від інших ув’язнених, після бунту вивезли в невідомому напрямку.

“Де він перебуває зараз, невідомо”, – написав Наумлюк.

Нагадаємо, що 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали “членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України” – Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку. 16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п’яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі “Номос”. Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter