Політв’язень Клих оголосив голодування

Дата: 24 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Український політв’язень Станіслав Клих оголосив голодування в російській колонії. 

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур

Про голодування українця Щур повідомила його мама. 

“Він сказав їй телефоном. Просто вже більше неможливо терпіти: ні холод у камері, ні погану їжу, від якої постійно нудить, а головне – забуття! Надія, розбуджена очікуванням змін, загрожує обернутися новим відчаєм”, – написала правозахисниця. 

Щур наголосила, що голодування Клиха – це заклик, благання та крик про допомогу, адресований новому президенту України Володимиру Зеленському

Як відомо, у травні 2016 року Верховний суд Чечні засудив Клиха та іншого українця Миколу Карпюка до 20 і 22 з половиною років ув’язнення відповідно в колонії суворого режиму за нібито участь у банді, вбивство і замах на російських військовослужбовців. Згідно з версією російського слідства, Клих і Карпюк під час першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню.

Правозахисний центр “Меморіал” у Росії визнав Клиха і Карпюка політв’язнями. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що вони стали жертвами “пародії на правосуддя”.

Політв’язень неодноразово повідомляв про погіршення свого стану здоров’я. На початку цього року він розповів, що підозрює у себе рак шкіри. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter