Політв’язень Гриб у надкритичному стані – Омбудсман

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Український політв’язень Павло Гриб, якого утримують у російській в’язниці, перебуває на межі життя та смерті.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Омбудсман Людмила Денісова.

За словами Денісової, після обстежень лікарі знайшли в Павла низку серйозних порушень.

“20-річний політв‘язень потребує негайної операції на серці, адже стан здоров‘я надкритичний. Гриб не забезпечується повноцінним медикаментозним лікуванням, і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також негативний вплив на стан здоров’я в’язня Кремля посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування”, – написала вона.

Уповноважена підкреслює, що російські силовики недооцінюють критичність стану українця та ігнорують наявність низки хвороб.

Про погіршення стану здоров’я Павла Гриба неодноразово розповідали його захисники та рідні. Наприкінці січня хлопцю вчергове стало погано прямо посеред засідання суду. Медики зробили Грибу укол, але суддя вирішив продовжувати слухання.

Павло Гриб – 20-річний український блогер та син екс-офіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли в СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter