Політв’язень Бекіров скаржиться на судоми – адвокат

Дата: 16 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Важкохворий кримський активіст Едем Бекіров, якого російські силовики незаконно утримують у СІЗО Сімферополя з кінця минулого року, скаржиться на судоми. 

Про це повідомив його адвокат Олексій Ладін, передає Громадське. 

Досі російські силовики не перевели чоловіка до лікарні. 

“Едем Бекіров знаходиться в медсанчастині 3 при слідчому ізоляторі Сімферополя. До жодної цивільної лікарні його не переводили, не дивлячись на те, що ЄСПЛ вимагає провести незалежний огляд. І Москалькова з Денісовою про це нібито домовились, але Едем Бекіров продовжує знаходитись у СІЗО. Я сьогодні відвідав його в СІЗО, стан здоров’я, з його слів, дуже важкий, в нього загострилася низька хронічних захворювань. Протягом декількох діб він відчуває сильні судоми в тілі і в нозі, плюс в нього сильні проблеми з серцем – висока аритмія серця”, – розповів адвокат. 

Бекірову підняли дозу інсуліну, проте чоловік намагається не рухатись у камері, щоб не нашкодити собі, та нічого не їсть:

“Рівень цукру в його крові дуже високий — на рівні від 12,5 до 14,5 при нормі, якщо не помиляюсь, 8. При 16 вже можлива діабетична кома, він майже не їсть, щоб рівень цукру в крові не підвищувався”.

Як відомо, на початку липня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляційної скарги захисту Бекірова та залишив важкохворого політв’язня в СІЗО. Під час засідання активіст сказав суддям, що хоче жити, але в умовах СІЗО це зробити дуже важко. 

Про критичний стан здоров’я Бекірова, який має першу групу інвалідності, вже неодноразово розповідали його захисники та родичі: за п’ять місяців, проведених у СІЗО, в нього почали з’являтися виразки на ногах, мучать судоми, а інсулін в ізоляторі йому колють тричі на день. Наприкінці травня чоловіку різко стало погано: він почав кашляти кров’ю та задихатись.

ДОВІДКА. Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова російські силовики затримали на в’їзді до Криму вранці 12 грудня минулого року. Він прямував до півострова для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Бекірову закидають розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter