Поліція завершила розслідування нападу на антикорупційного активіста Лємєнова

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Головний експерт громадської організації StateWatch Олександр Лємєнов повідомив про завершення розслідування щодо нападу на нього минулого року.

Активіст оприлюднив обвинувальний акт щодо двох осіб на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами, сьогодні його мали передати до суду. Дата початку розгляду ще невідома.

Історія нападу на мене: що нового?Півроку тому двоє спортсменів напали на мене по дорозі на метро. Їх ідентифіковано….

Опубліковано Олександром Лємєновим Вівторок, 30 червня 2020 р.

Водночас, як наголосив Лємєнов, попри те, що обвинуваченим інкримінують хуліганство, він вважає напад замовним і підозрює в причетності до цього осіб із проросійського середовища.

“Тупіше не придумаєш, ніж телефонувати моїм білоцерківським друзям-спортсменам, розпитувати про моє життя і спробувати “замовити” виконання саме їм. Організаторе, збирай потроху речі. Аваков на посаді не вічний”, – написав активіст.

Напад на Олександра Лємєнова стався в листопаді 2019 року: двоє осіб застосували проти нього газовий балончик, після чого почали бити. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганські дії, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Лємєнов є головним експертом неурядової організації StateWatch, яка працює над контролем витрат публічних коштів, особливо у сфері оборони, а також моніторингом антикорупційних органів та органів досудового розслідування і прокуратури. Раніше Лємєнов був головним експертом Антикорупційної групи “Реанімаційного пакета реформ”. На момент нападу також входив до кадрової комісії ГПУ та добирав прокурорів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter