Поліція затримала харків’янку, яка вербувала жінок для сексуального рабства на Мальті

Дата: 08 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Харкові поліція затримала зловмисницю, яка вербувала жінок для сексуальної експлуатації.

Про це повідомили у відомстві. 

#поліція_Харківщини У Харкові правоохоронці затримали зловмисницю, яка вербувала жінок з метою сексуальної…

Опубліковано Поліція Харківської області Середа, 8 липня 2020 р.

За даними слідства, 33-річна харків’янка організувала в місті пошук, добір та вербування молодих жінок для відправлення їх до Республіки Мальта. Зловмисниця шукала їх у соціальних мережах, виходила на контакт і пропонувала роботу за кордоном із високою оплатою. Поліцейські наголошують, що майже всі жертви зловмисниці мали фінансові проблеми, а тому відразу погоджувалися на її пропозицію. 

Правоохоронці задокументували кілька зустрічей із жінками, під час яких обговорювалися умови роботи та спосіб доставлення до кінцевого пункту призначення. За власні кошти зловмисниця через невстановлену особу зробила для потерпілих закордонні паспорти та придбала квитки на літак до Мальти з відправленням із Польщі, а також на міжнародний автобус. 

Затримали вербувальницю на території автостанції біля автобуса Харків – Київ – Познань. Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею “Торгівля людьми”, а правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення затриманій про підозру.

Нагадаємо, що Україна перебуває на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства: в таких умовах тут живуть 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово говорили, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно, адже такі люди зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Відомо, що найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter