Поліція відкрила провадження через кібератаки на сайти низки банків та відомств

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом потужної DDoS-атаки на сайти Українського радіо, державних банків та Міноборони.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Фото: Pixabay

Провадження відкрили за статтями щодо несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та умисного масового поширення повідомлень електрозв’язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем. 

Санкція першої передбачає покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до двох років або без такого.

Щодо другої статті, то зловмисників може чекати штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Кіберполіція почала перевірку після звернення одного з постраждалих банків. 

Нагадаємо, що 15 лютого про потужні кібератаки на свої сайти повідомило Міністерство оборони України, два національні банки – Ощадбанк та Приватбанк, державний портал “Дія” та  Українське радіо. Нині роботу ресурсів відновили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter