Поліція почала досудове розслідування через масове зараження дітей коронавірусом у оздоровчому центрі в Одесі

Дата: 17 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція в Одесі відкрила кримінальне провадження за фактом спалаху коронавірусу в оздоровчому центрі “Молода гвардія”. Наразі симптоми хвороби виявили у 42 дітей та двох вихователів. 

Про це повідомляє “Думская”.

Фото: moloda-gvardiya.com.ua

Спалах ковіду в оздоровчому центрі зафіксували 16 серпня. Спочатку симптоми виявили у 26 осіб, однак згодом їхня кількість збільшилась до 44, з яких двоє працівники центру. Всіх їх одразу ізолювали і взяли проби для ПЛР-діагностики. Наразі табір закрили на карантин, а 4 неповнолітніх госпіталізували в дитячу клінічну лікарню.

Цього року, як нагадують журналісти, “Молода гвардія” почала приймати дітей у середині березня – незадовго до того, як регіон перейшов у так звану “червону зону” по захворюваності. До кінця місяця у центрі було вже вісім підтверджених випадків зараження, але він продовжував працювати. Влітку епідемічна ситуація там стабілізувалася.

Наразі поліція попередньо кваліфікувала інцидент за статтею “Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням”.

Нагадаємо, що із 21 липня в Україні відкрили доступ до вакцинації всім охочим після 18 років. До цього пріоритет мали групи ризику, зокрема літні люди, медики та військові. 

Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною. 

Наразі першу дозу вакцини встигли отримати понад 4,7 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 2,7 мільйона. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter